Můžete mi prosím poradit, co mám dělat s přírodními nehty, které se často třepí a lámou?

Vy se ptáte…

…já odpovídám.

Nejčastější příčinou suché nehtové ploténky bývá nedostatečná péče o ní. Časté mytí rukou, práce v domácnosti a na zahradě bez ochranných rukavic jsou důvody, které způsobují silné odmaštění a ztrátu ochranného filmu. Časté lakování, zvláště pak přelakovávání bez dostatečné regenerace, nehty silně dehydruje. To ve svém důsledku způsobuje jejich třepení a lámaní. Uvědomte si, že zdravé pokožce a nehtům trvá několik hodin, než obnoví ochranný kožní film

cn_loxabeauty_banner_01

Kolikrát za den si umyjete ruce a kolikrát za den si je ošetříte krémem? Kdo z vás při ošetření pokožky věnuje pozornost i nehtům?

Ošetřujte nehty po každém umytí rukou a dopřejte jim pravidelnou regenerační kúru. Pokud máte nehty už poškozené, to znamená, že se vám třepí. Je důležitá regenerační kůra. Nejdříve musí odrůst roztřepená poškozená nehtová ploténka, než začne růst zdravá a nepoškozená. Z toho důvodu nehty zkraťte na minimum. V době regenerace nehty nelakujte. Zapomeňte na speciální laky. Ty možná dočasně zamezí třepení, ale nehet se stává velmi křehký.

Kdy a jak správně provádět regenerační kůru?  Čtěte zítra na mém blogu.

Napsat komentář