Vyznáte se v bílých gelech na malování francouzského obloučku?

Jaký bílý gel použít při malování francouzského obloučku…?

Záleží na tom, zda budete chtít nehty přirozeného vzhledu anebo naopak má být linie úsměvu výrazná, i jak vám gel takzvaně sedne do ruky.

Často spolu souvisí pigmentace a hustota. Čím více barevného pigmentu je v gelu obsaženo, tím bývá gel hustší konzistence. Dnes si povíme o třech nejtypičtějších zástupcích bílých gelů.

bilynehty.jpg

Řídký gel

Jeho výhoda je výrazná krycí schopnost. Tím se stává nejvhodnějším kandidátem při aplikaci francouzského obloučku na vymodelovaný, vytvarovaný a dokonale vyhlazený nehet, před aplikací konečného lesku. Výhodou této techniky je snadná úprava a zkrácení času, při doplňování odpadá jeho pracné odstraňování.

Při malování obloučku se doporučuje pracovat se speciálním štětečkem, aby malovaná vrstva byla co nejtenčí. Jenom pozor, silně pigmentované bílé gely bývají náročnější na vytvrzení, proto dbejte na dostatečnou polymerizaci. Tento typ gelů bývá často bezvýpotkový a využívá se i v nail artu.

Středně hustý gel

Bílá barva bývá dostatečně výrazná a dobře polymerizuje. Při malování francouzského obloučku můžete pracovat se zdobící kuličkou i štětečkem. Výhodou středně hustého gelu je snadnější aplikace linie úsměvu s přesnými konturami.

Můžete ho malovat na suchý nehet i mezi vrstvy nehtové modeláže. Pro své všestranné využití je nejvíce používaný gel v nehtových studiích.  

Hustý gel

Je vhodný při práci na šablony a pro klientky, které dávají přednost přírodnímu

vzhledu, protože jeho barva bývá nejméně výrazná. Při nanášení můžete používat zdobicí kuličku, štěteček i manikúrní dřívko. Velmi dobře polymerizuje a je možné ho upravovat broušením.

 

Miroslava Nekvasilová facebook | instagram

instagram-logo.gifface logo.png

Napsat komentář