Vyznáte se v tekutinách pro lepší přilnavost?

Náš trh nabízí nepřeberné množství tekutin pro lepší přilnavost materiálu, ať už se jedná o pouhé lakování či nehtovou modeláž. Je jich skutečně tolik anebo se pod rozdílnými názvy skrývá jeden a tentýž produkt?

Už naše babičky nás učily používat zdravý selský rozum.

V době před 20 lety, kdy byla u nás nehtová modeláž v plenkách, řada firem pomocné tekutiny vůbec nenabízela. Pokrok jde dopředu a marketing firem ruku v ruce s ním.

bonder.jpg

Pokud je nehtová ploténka zdravá bez anomálií, které zhoršují přilnavost aplikovaného materiálu, je vždy nutné pomocné tekutiny používat?

Většina pomocných tekutin v nehtové modeláži je pouze doporučovaná a jsou napříč značkami mezi sebou kompatibilní.

Ale POZOR – jestliže vás, prodejce upozorní na nezbytnost použití daného produktu a na to, že jeho materiál funguje pouze jako systém. Tak ho poslechněte, může se vám stát, že materiál na nehtu držet nebude a v tomto případě byste nemohli ani uplatnit reklamaci.

Pojďme se společně podívat na tekutiny, které náš trh nabízí. Většinou se pod uvedenými názvy skrývá produkt s vlastnostmi, které jsou u něho popsány, ale upozorňuji, že to vždy 100% platit nemusí.

Může se stát, že se pod jedním názvem od různých značek mohou skrývat dva rozdílné produkty. Proto doporučuji vždy pozorně číst informace, které by měly být uvedené na obalu (o použití a vlastnostech). Pokud jsou nejasné anebo dokonce chybí – nekupujte to.

nailprep.jpg

Nail Prep:

Nehtovou ploténku dehydruje, zbavuje mastnoty a dezinfikuje. Doporučuje se používat u potivých a vlhkých nehtů. Zvyšuje přilnavost materiálu k povrchu nehtu.

  1. Prep nanášejte po celé ploše přírodního nehtu před další aplikací materiálu – velmi rychle vysychá.
  2. Minimálně na 20 minut je nehtová ploténka silně dehydrovaná a odmaštěná.                
  3. Můžete ho používat před nehtovou modeláží i lakováním.

Primer kyselý:

Je kyselina, která poleptá povrch nehtové ploténky. Materiál nanesený na nehet ošetřený Primerem více prolne do struktury nehtové ploténky a tím více drží. Primer je vhodný pro nehty, které trpí zhoršenou přilnavostí materiálu – měkké nehty, zvýšená mastivost a potivost nehtů. Primer je kyselina a je potřeba dbát zvýšené opatrnosti při jeho aplikaci. Zabraňte kontaktu s pokožkou a při jeho aplikaci dbejte zvýšené opatrnosti. Citlivé zákaznice mohou reagovat i při aplikaci na nehtovou ploténku pociťovat na nehtu pálení. V tomto případě doporučuji používat Primer nekyselý (viz níže).

  1. Primer nanášejte pouze na přírodní nehet a to v minimálním množství. V žádném případě ho nenanášejte na materiál (gel, tipy atd.) Stačí se štětečkem pouze zlehka dotknout nehtové ploténky a Primer se po nehtu jakoby rozpije.
  2. Primer je potřeba nechat dostatečně vyschnout. Jinak se vystavujte riziku, že Vám materiál nepřilne k nehtu.
  3. Doba schnutí je přímo odvislá od teploty a vlhkosti v místnosti kde pracujete.
  4. Pokud je nehet vyschlý je zbarven do běla.

Primer nekyselý (Ultra Bond, Air Dry Bonder):

Je tekutina, která má obdobné vlastnosti i použití jako klasický Primer, ale není tak agresivní. Nečpí tolik a citlivé klientky nepociťují nepříjemné pálení na nehtové ploténce.

Line Out:

Používá se pro estetické vyrovnání přechodu modelovaného materiálu a přírodního nehtu

Nanáší se po použití tekutin pro lepší přilnavost ještě před aplikací modelovacího materiálu.

Tip Blender:

Pomocná tekutina, která pomáhá při úpravě tipů. Nejčastěji se používá při přebrušování přechodu mezi tipem a přírodním nehtem anebo v místech kde se velmi špatně dostáváme pilníkem.

  1. Tekutinu naneste pouze na místo, které budete brousit.
  2. Tip Blender je těkavá látka, proto ho nanášejte bezprostředně před broušením.
  3. Mějte na paměti, že Tip Blender plastový tip naruší a rozleptaný materiál se Vám v něm usadí. Proto si raději vyčleňte na tento tip broušení levnější anebo už použité pilníky.

Těším se na vás u dalšího článku.

Napsat komentář